2009 Mini Cooper Clubman

Posted: 27/11/2011 by Automania.rs in Auto Testovi, Novi

50 godina tradicije i iskustva

Svaki put kada Mini izbaci nov model oduševi me, učino je to i ovaj put sa modelom Clubman.

Clubman

Za ljubitelje legendarnog Minija testirao sam Minijev model Clubman. Za razliku od standardnog modela Clubman je duži i ima više prostora za putnike na zadnjem sedištu i u gepeku. Proizvodi se u varijanti One, Cooper i Cooper S, a na testu sam vozio Cooper sa 1.6 litarskim motorom i 120 konjića.

Prvo oduševljenje je bilo kad sam video kako mu se otvaraju vrata samo sa suvozačeve strane jer pored normalnih vrata postoje i mala vrata koja se otvaraju na kontra stranu čime je ulazak na zadnje sedište olakšan, a i izgleda odlično. Enterijer je kao kod standardnog modela, veseo i moderan sa akcentom na svim sitnim detaljima. Pored svih najsavremenijiih zezalica koje se očekuje da ima tu je i ambijetalno osvetljenje koje može da menja nekoliko boja tako da kad vozis ortake uključiš plavo, a kad su cice u pitanju uključiš roze. Ma unutra i spolja  je sve odlično, ajmo sad na vožnju.

Obzirom da smo u fazi privikavanja na nov zakon bio sam fin pa sam samo malo probao brzu vožnju i znaš šta ovo čudo ide kao po šinama. Ogibljenje je malo tvrdje, volan je precizan, a 120 konjića ispod haube pristojno izvlače Clubmana iz svake krivine brzo i sigurno (Za ljubitelje divlje vožnje pravi se varijanta Cooper S sa 175 konja). Dobra fora je i stop & go sistem koji na semaforu ugasi auto i kad se stisne kvačilo ponovo se upali pa pored toga što čuvaš životnu sredinu štedis i benzin. Prosečna potrošnja nam je bila oko 9 litara bezolovnog mada kad ne testiraš kola može da bude i malo manja npr. 6 litara.

Brojke:

1.6 benzinac, 120 KS

0-100 km/h 9.8 sec

Zvanična potrošnja 5.5  l/100km

Max 201 km/h

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s