2012 The MINI Roadster

Posted: 13/02/2012 by Automania.rs in Galerija, MINI, Vesti
Tags: , , ,

Po prvi put u istoriji MINI je napravio kabrio sa dva sedišta, u narodu poznatiji kao roadster. Namenjen je mušterijama sa istančanim ukusom koji bi hteli kompakt raketu sa jakim motorom i preciznim vešanjem.

O dizajnu ne volim da rasparavljam prosudite sami, ali je po meni fantastican. Lep je i sa spuštenim i podignutim krovom. Moram priznati da mi je kod normalne kabrio verzije malo smetalo u dizjanu to što mu je krov bio pozadi „kockast“. S’ obzirom na to da  je dvosed ima dosta mesta u prtljažniku tako da dvoje mogu na put opušteno.

Kažu da je osećaj u vožnji kao da voziš karting, a i deluje tako. Jak motor, sportsko i precizno ogibljenje verujem da kidaju konkurnciju u klasi. Ima i mali spojler pozadi koji se aktivira sam kad pređeš 80 km/h.

Poseduje sve moguće nove skraćenice, zezalice i pomagalice. Krov je uvek crn, karoserija se može izabrati u nekoliko boja sa štraftama, sportska ili elegantna sedišta i enterijer, a za fanove ima i dosta fashion detalja koji ga prate kao što su kačket, marama, naočare i slično.

Praviće se u 4 varijante od ultra sportske MINI John Cooper Works Roadster sa 210 konja, preko MINI Cooper S Roadster i MINI Cooper Roadster do MINI Cooper SD Rodster varijante koja troši samo 4,5 litara goriva na 100km/h.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s