2012 Audi RS 4 Avant

Posted: 15/02/2012 by Automania.rs in Audi, Galerija, Vesti
Tags: , , , ,

Treća generacija RS 4 Avant modela je napravljena, a prodaja kreće na jesen.

Obraduj ženu i kupi karavana, ali obraduj i sebe i kupi novi RS 4 Avant model jer je bruka. U njega je spakovan 4,2 FSI motor koji se ugrađuje i u RS 5-icu i isporučuje 450 konja. To znači da će te od 0-100 km/h odvući za 4,7 sekundi. I ovaj put Audi je napravio kompromis između maksimalne praktičnosti i sportske duše. Maksimlna brzina mu je 250 km/h, ali u Audiju kažu da na zahtev može da se poveća na 280 km/h. Čak i ne troši mnogo „by the book“ prosečna potrošnja je oko 11l na 100 km/h.

Kao i svaki RS model pogon je Quattro (na sva 4 točka), a prenos snage na točkove u odnosu prednji/zadnji je promenljiv. Originalno je podešeno na 60:40 u korist zadnjih točkova. U odnosu na redovan A4 Avant spušteniji je za 2 cm i ima RS ogibljenje. Može se voziti u tri moda „comfort“, „auto“ i „dynamic“ pa ovaj prvi koristš kad voziš ženu, drugi kad nisi siguran šta hoćes, a treći kad si sam. ESP može totalno da se isključi za dodatno zezanje po krivinama.

Dizaniran je u sportskom fazonu tako da sve i unutra u spolja daje osećaj trkačkog automobila. Felne su auminijumske 19-ice sa 10 krakova, ali može se naručiti i sa 20-icama. Spoljašnjost krase aluminijumski detalji, sportske maske u obliku saća i dve debele izduvne grane. Unutrašnjost obiluje karbonom, aluminijumom, proštepanom kožom i RS oznakama,  sedišta su baš sportska.  O gedzetima koji pomažu i uveseljuju vozaču neću da pričam sve je najnovije i najluđe od navigacije do vrhunskog audio sistema.

Isporuka prvih modela se očekuje na jesen sa startnom cenom od 76.000 eur.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s