2012 Volvo V40

Posted: 30/03/2012 by milosbga in Galerija, Vesti, Volvo
Tags: , ,

U Zagrebu je krajem marta održana regionalna prezentacija novog Volvo automobila iz serije V40 koji je bio predstavljen na sajmu automobila u Ženevi.

Napravljen je u skladu sa najnovijim svetskim trendovima i dostignućima koja dolaze iz autoindustrije i kako kažu face iz Volvo tima biće najači konkurent u kompakt premijum klasi.

Volvo V40 prati „downsizing“  trendove u kojima kupci preferiraju kompaktnije automobile i štedljivije motore, a pritom obiluju elementima iz dosta većih automobila. Novi V40 dokazuje devizu „less is more“ odnosno savršeno uklapa elemente premijum klase u kompaktnu karoseriju.

Volvo automobili su poznati po sigurnosnim elementima, a na novom V40 modelu će se po prvi put u svetu naći i vazdušni jastuk „za pešake“ koji se prilikom udesa aktivira na spoljašnosti automobila u predelu haube i šoferke. Pored ove sigurnosne zezalice unapređeni su i sistemi koji drže pravac u saobraćajnoj traci, čitaju znakove i obaveštavaju vozača, pomažu pri parkiranju, a City safety sistem za izbegavanje udesa pri nižim brzinama je dodatno unapređen i sada funkiconiše pri brzinama do 50 km/h, dok je u prvoj varijanti limit bio na 30 km/h.

Novi V40 uskoro kreće u prodaju i u ponudi će biti više varijanti benzinskih i dizel motora, a cena prava sitnica.

Više informacija o Volvo automobilima možete saznati na zvaničnom sajtu Volvo automobila za Srbiju http://www.volvocars.rs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s