AQOS – lucidnost čulnosti

Posted: 12/04/2013 by milosbga in AQOS, Galerija, Koncept
Tags: , , ,

Kada je ljubav dovoljna vremenu i kada je rad dovoljan talentu a spoznaja duhu, slobodni ste da društveno-korporativni  puritanizam zamenite hedonizmom ličnog stvaranja i da plod takvog procesa iskusi svako ko je spreman na prestanak poricanja slobode koju nam je čin rođenja doneo.  Tada počinje lucidnost čulnosti  i ako mislite da je reč o vinu – ta istina ostaje sveprisutna ali u ovom slučaju reč je o automombilima – AQOS-u.

Aqos GT

Brend nastao s početka ovog veka u Beogradu vrenjem umetnosti, tehnologije  i filozofije ( sa primesama ekonomije) nudi iskonsko zadovoljenje poriva  stvaranja GT  automobila u ovom vremenu sa idejom da ona ostane  vitalna i u dolazećem dobu. Ova idejno – estetska matrica na jednom mestu okuplja  sve najbolje  u ponudi inženjerskog i svakog drugog znanja sa ovih prostora i šire. Multikulturalnost  tima donela je slojevitost  tehničko-tehnološkog  u  umetničkom izrazu o čijoj harmonizaciji brine Saša Milovančević kao osnivač i dizajner brenda. Rezultat je četvorosed satkan na  TUBE-FRAME-u  prekriven  karbon kevlarskom  oplatom (u bliskoj budućnosti oplemenjen znanjem Tehnološkog  fakulteta u Beogradu iz oblasti nano čestica). Za snagu doživljaja brine desetocilindrični motor sopstvene kostrukcije sa uglom međucilindarskih redova od 137 stepeni snage 510ks pri 7300o/min (540Nm/ 3700o/min) postvaljen napred – centralno (iza ose prednjih točkova koji distribuciju svoje moći vrši preko direktno izlazeće kardanske osovine u Trans-axl šemi sedmostepenog manuelnog menjačai i šper diferencijala na zadnje točkove. Ono što u maniru moderne auto industrije obavlja prekomerna elektronika kod AQOS-a radi savršen balans težine, geometrije (vešanja – dvostruka trougaona ramena, kočnice – karbon keramički diskovi sa šestoklipnim čeljustima)  i pre svega jako soficticirane aerodinamike.

Aqos GT    2

Nesebična upotreba vrhunskih materijala u enterijeru korespondira sa ergonomijom profilisanoj pre svega  klijentu istančanog vozačkog ukusa. Ideologija brenda opredeljuje visoku svest njenih pobornika da ekstremne performanse (310km/h,  od 0 do 100km/h za 4,3 sek) ovakvog automobila  pre  svega sami sebi demonstriraju na trkačkoj pisti dok će privilegiju posedovanja istih u svakodnevoj upotrebi deliti  sa drugima kroz  svoje džentlmensko nekorišćenje sopstvene  superniornosti.

Ambijent uskog i krivudavog puta, zalaska sunca na obroncima Toskanskih visoravni  ( ili nekih drugih) i muzike motora  prirodna su kulisa AQOS  automobila koji zadovoljstvo vožnje pridružuju već ustanovljenim doživljajima, vina, žene….

 

Leave a comment