Opel Mokka – 100.000 narudžbi

Posted: 12/05/2013 by milosbga in Opel, Vesti
Tags: , , , ,
  • Primljeno preko 100.000 narudžbi širom Evrope
  • 1,4-litarski turbo motor sada i sa prednjim pogonom, sa manuelnim ili automatskim prenosom
  • Vrhunski info-zabavni sistemi i Bose ozvučenje

Opel Mokka postala je najprodavaniji model samo sedam meseci nakon pojavljivanja u prodajnim salonima. Opel je primio više od 100.000 narudžbina za trendi sub-kompaktni SUV koji je naročito popularan u Nemačkoj, Rusiji, Engleskoj, Italiji i Francuskoj. Međutim, ovaj izuzetno uspešni Opelov model se neće uspavati na lovorikama: 1,4-litarski turbo benzinac sa 103 kW/140 hp, sada je takođe na raspolaganju se prednjim pogonom i 6-stepenim manuelnim ili automatskim prenosom. Novi info-zabavni sklop i Bose zvučni sistem  pružaju zabavni program vrhunske klase. Za svež glamur, na raspolaganju su novi opcioni dizajn za 19-inčne točkove i trendi Orange Rock (narandžasti kamen) metalik boja.

Image converted using ifftoany

Novi kvaliteti u unutrašnjosti: Turbo sa prednjim pogonom, info-zabavni sistem Bose

Linija pogonskih grupa modela Mokka sada je uvećana za još jednu privlačnu alternativu: dok je benzinska jedinica 1,4 Turbo na početku bila dostupna samo sa prilagodljivim pogonom na sve točkove i 6-stepenim manuelnim prenosom, kupci sada mogu da naruče verziju Mokka-e sa 103 kW/140 ks, sa pogonom na prednje točkove i 6-stepenim manuelnim ili automatskim prenosom. Sa 6-stepenim manuelnim prenosom i Start/Stop tehnologijom, SUV troši svega 5,9 litara benzina na 100 km, uz emisiju ugljendioksida od svega 139 g/km. Ubrzava od nule do 100 km/h za svega 9,9 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 193 km/h.

Unutrašnjost modela Mokka je podjednako ubedljiva sa novim vrhunskim info-zabavnim sistemima CD 600 i Navi 950. Lako upravljanje elektronskim sklopovima u automobilu je omogućeno zahvaljući 7-inčnom displeju u boji visoke rezolucije, koji prikazuje i sliku sa opcione zadnje kamere. Bluetooth povezivost za telefoniranje i audio striming je takođe dostupna. Navi 950 dolazi u standardnoj izvedbi sa značajnim brojem mapa, koja pokriva čitavu Evropu i može se ažurirati prostim preuzimanjem preko USB porta. Vrhunski Bose sistem pruža zvuk vrhunske klase sa šest zvučnika, sabvuferom i digitalnim pojačalom.

Kvaliteti koji se mogu naću u enterijeru modela Mokka očituju se u njenoj privlačnoj spoljašnjosti. Opelov mišićavi SUV upada u oko sa novom Orange Rock metalik bojom i opcionim 19-inčnim alu-felnama u novoj izvedbi sa pet kraka.

??????????

Ubedljivi atributi: Kompaktne dimenzije, obimna svakodnevna upotreba

Mokka ima dopadljivu pojavu i u gradskim i u vangradskim podešenjima; ona zadovoljava sve dnevne potrebe i idealno je prilagođena za sportske vikende. Sa dužinom od 4,28 metara, nudi mnoštvo prostora za pet putnika i viši sedalni položaj. Ona čini raspoloživim inovativna svojstva vozila više klase za veći broj kupaca. Ova svojstva uključuju prilagodljiva prednja svetla – AFL+, ergonomska sedišta sa potvrdom kvaliteta od strane Aktion Gesunder Rücken e.V. (Kampanja za zdravija leđa) i drugom generacijom integrisanog nosača bicikala FlexFix – što su sve svojstva koja je Mokka uvela u ovaj SUV segment.

Na raspolaganju je i znatan broj tehnologija koje unapređuju udobnost i bezbednost vožnje, uključujući elektronski program stabilnosti – ESPPlus, sa podrškom za kretanje pod ručnom i kontrolu kretanja na nizbrdici, drugu generaciju prednje kamere Opelovo oko (Opel Eye) sa upozorenjem za frontalni sudar, kao i unapređeno prepoznavanje saobraćajnih znakova i upozorenje za izlazak iz trake. Mokka takođe može biti izvedena sa prednjim ili pogonom na sve točkove (AWD). Sistem 4×4 prepoznaje kada je vuča potrebna na sva četiri točka i pruža je na najvišim nivoima.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s