2013 Opel Monza koncept

Posted: 11/08/2013 by milosbga in Galerija, Koncept, Opel, Vesti
Tags: , ,

Opel Monza koncept koji postavlja trendove imaće svoju svetsku premijeru na Sajmu automobila u Frankfurtu (IAA) od 12.-22. septembra 2013. godine. Ovaj vizionarski konceptni automobil će pokazati šta mogu da očekuju od ovog proizvođača automobila iz Riselshajma u budućnosti. Efikasnost i povezivanje su dve glavne teme na vrhu liste prioriteta za razvoj nove generacije Opelovih modela. Ove suštinske vrednosti su takođe vidljivo izražene kroz evoluciju Opelove filozofije dizajna – „Vajarsko umeće sreće nemačku preciznost“, gde konture karoserije sada prenose novi doživljaj spretnog sportskog duha umesto čiste snage mišića.

2013 Opel Monza Koncept

„Monza koncept predstavlja našu viziju Opelove budućnosti u čistom obliku“, kaže Izvršni direktor Opela, Dr Karl-Tomas Nojman (Karl-Thomad Neumann). „Ovaj model takođe nastavlja dugu Opelovu tradiciju predstavljanja revolucionarnih konceptnih automobila na IAA sajmu. Na kraju krajeva, Opel je prvi proizvođač automobila u Evropi koji je sproveo studio i predstavio je javnosti na IAA sajmu 1965. godine.“

Od svih evropskih proizvođača automobila, Opel ima najdužu tradiciju predstavljanja konceptnih automobila koji donose futurističke i inovativne ideje na Sajmu automobila u Frankfurtu. Istina, Opel nije predstavio novi konceptni automobil na svakom IAA sajmu, ali mnogi od njih su označavali značajne prekretnice izražavajući ili predviđajući nove trendove.

Izvor: Media Opel

Leave a comment